Algemeen

Le Patron geeft de "Geit" een tweede leven als sportwagen. Op het gereviseerde onderstel van een 2CV6, een Diane6 of eventueel een Ami 8, wordt een oldtimerkoetswerk geplaatst. Het resultaat is "Le Patron". Het markante vooraanzicht met meesturende spatbordjes en uitstekende cilinders zijn, evenals de "boat-tail" achterzijde, bepalend voor "Le Patron".

Le Patron is een kitcar, dit wil zeggen dat wij de onderdelen leveren en U het sportwagentje bouwt. Voor de opbouw van uw "Le Patron" zijn ongeveer 200 uren nodig. Hiervoor krijg je een uitgebreide handleiding en maximale ondersteuning van ons. U hebt geen speciaal gereedschap nodig voor de opbouw en U hoeft helemaal geen gespecialiseerd technicus te zijn.

De ontwikkeling van een Le Patron kitcar bestaat uit 5 fasen:

  • Zoeken naar een afgeschreven maar complete Citroen 2cv of Dyane

  • Slopen van de 2cv-donor en op punt stellen van het onderstel

  • De polyester body samen met de nodige opbouwstukken bouwen op het onderstel.

  • Eventuele opties zoals de zijdelingse uitlaat, spaakwielen, rekjes... opbouwen.

  • Homologatie en keuring personenwagen.


Donor

De zoektocht naar een "donor", 2cv of Dyane.

Om te zorgen dat de Le Patron correct op de weg komt, is het noodzakelijk dat de donor correcte papieren heeft en zo origineel mogelijk. Een volledige auto in originele configuratie met goed leesbaar chassisnummer, oorspronkelijk gelijkvormigheidattest, aluminium carrosserieplaatje en DIV inschrijvingspapieren van de donor zijn echt noodzakelijk.

Wij geven de voorkeur aan 2CV6 club en special of Dyane6 van de jaren '80 omdat deze iets betere ophanging en schijfremmen hebben. Indien volgens het type van dat jaar, de auto trommelremmen heeft, mag je dat niet veranderen naar schijfremmen. (Dyane vanaf juli 1977 en 2CV6 vanaf 1982.) Ook zijn er verschillen tussen 2cv en Dyane motoren die moeten gerespecteerd worden. (Motorplaatje Dyane: AM2 en 2CV6: A06/6**). De configuratie van het onderstel moet origineel blijven.

Er zijn nog heel veel 2cv's in omloop. Meestal vind je na informeren, verrassend een exemplaar in de straat dat al jaren aan de kant is gezet. Via internet kan je ook zoeken maar dan hebben we al ondervonden dat de kans op een correct onderstel klein is. Een donor met ineen gepuzzelde onderdelen is meestal niet bruikbaar voor een Patron.


Een Acadiane (bestelwagentje) is door de wielbasis niet geschikt als donor.